TrabalhosGratuitos.com - Trabalhos, Monografias, Artigos, Exames, Resumos de livros, Dissertações
Pesquisar

Nosso Brasil

Por:   •  4/10/2015  •  Relatório de pesquisa  •  2.745 Palavras (11 Páginas)  •  181 Visualizações

Página 1 de 11

‘’Brazilie COLÔNIA’’

• Schrijven Wereld Vestibular

De braziliaanse koloniale periode kan worden onderverdeeld em pré-¬colonial periode en de koloniale periode.

1.PERÍODO pré-koloniale (1500/1530)

Fase porta een gekenmerkt zekere marginalisering van Portugal dez opzichte van Brazilië. De Portugueses rente momento op dit foi de Handel conheceu indie. Bovendien heeft de niet Portugueses vinden em koloniale de gebied -van onmiddellijke winst -producten. Met uitzondering van Brazilië hout, dat porta de Indianen zou worden gehaald.

Gedurende deze periode é de Metropool maakte een aantal expedities langs de braziliaanse kust, sem fins lucrativos de Kolonisten.

Em 1501, onder het bisel van Gaspar de Lemos, kwamen nós een Expeditie gericht op geografische erkenning.

Em 1503, een nieuwe Expeditie, onder het van bisel Gonçalo Coelho; voortgezet erkenning terra nieuwe van het. De Italiaanse navegador Américo Vespúcio Begeleid de expedities twee.

Afgezien van deze verkenning expedities van Terra Nova, Portugal stuurde twee as outras expedities -em 1516 en 1526 -Met militaire doelen. Waren gesprekken lijfwacht expedities onder Leiding van Christopher Jacques, Wiens missie é om de Franse en Spaanse schepen, morrer beoefend smokkelen langs de braziliaanse kust gevangen.

Deze expedities heeft aan bijgedragen de Entidade coletiva - op braziliaanse bodem ¬dos eerste blanke Kolonisten: veroordeelden, meestal.

2. koloniale periode (1530/1822)

Het começar van de braziliaanse kolonisatie wordt gekenmerkt porta de Expeditie van Martim Afonso de Souza, morrer drie doelen tinha: começar de afwikkeling koloniale van het gebied, uit te Voeren ECONOMISCHE uitbuiting EN DE Bescherming van de Kust tegen de aanwezigheid van buitenlanders.

De schikking bewerkstelligen te, Martim Afonso de Souza stichtte het dorp São Vicente, em 1532 en de eerste molen Moinho do Governador. Ook begonnen conheceu de subsídios DISTRIBUTIE van het terras, dat wil zeggen, Grote terra stukken aan mensen morrer bereid zijn om ze te onderzoeken eram. Met Expeditie deze, het systeem van erfelijke Capitanias Begon te genomen Worden, effectief te beginnen het proces van kolonisatie van Brazilië.

GESTÃO COLONIAL

De Portugueses koloniale bestuur em Brazilie bleek Tussen Assen twee: de Politieke centralisme - gekenmerkt groot porta een van tussenkomst Metropolis, voor een Betere Controle van de koloniale gebied; en Politieke decentralisatie en lokalisme -marcado wordt geserveerd conheceu de belangen van de Kolonisten, omdat de autonomie van de lokale overheden em richting de van de Metropool.

1. AS de Erfelijke

Opgericht em 1534 porta koning João III, op het gericht koloniale Bezit Zorg en compenseren de opeenvolgende verliezen van de commerciële handel conheceu indie. Porta systeem het, DE última van de bezetting, de Exploitatie en de Bescherming van de kolonie werd overgedragen aan de particuliere sector. Soortgelijk proces van kolonisatie foi goedgekeurd porta de Portugueses em eilanden de Atlantische Oceaan.

Brazilië é verdeeld em 14 capitanias that de 12 begunstigden werden afgeleverd. De gerechtigde systeem bezeten zijn wettelijke base em documenten twee:

-breve Donatie: documentar waarin de rechten en plichten van de begiftigde en outorgava Bezit van het tot terra de begiftigde. Het é op belangrijk te merken that de begiftigde grondbezit heeft, maar eigendom, vruchtgebruik hebben; vallen aan de koning de macht de niet naar de aanvoerdersband terug te nemen.

-Foral: Documento waarin de rechten en plichten van de Kolonisten. Porta de regels van de gerechtigde, de begunstigden kapiteins hadden voldoende administrativa, é koel en militaire machten, en om deze reden gekarakteriseerd als een gedecentraliseerd systeem.

CONSERVAÇÃO

Het SYSTEEM Capitanias in het algemeen mislukt. In de meeste gevallen, het gebrek aan financiële middelen voor winstgevende Exploitatie rechtvaardigt de mislukking.

Duas Capitanias voorspoedig: São Vicente en Pernambuco, beide dankzij het succes van suikerriet landbouw.

Em aanvulling op de teelt van suikerriet, de aanvoerder van São Vicente contacten onderhouden conheceu regio de La Plata en een startte nieuwe commerciële activiteit: de slavernij van Indianen.

Een andere fator voor het falen van het systeem te rechtvaardigen foi het ontbreken van een politiek Orgaan voor meer grootstedelijke Controle sobre de begunstigden. Dit Agentschap zal de regering-generaal, het leven geroepen om de economische Exploitatie van de kolonie te coördineren.

2. Overheid

Met de oprichting van regering-generaal em 1548 de, de zogenaamde Regels -documento bevestiging van het gezag en de soevereiniteit van de Kroon ao longo de kolonie en de definitie van de kosten en de rechten van het Gouverneurs-generaal Portugueses Staat nam de Taak kolonisatie , zonder blussen van het SYSTEEM Capitanias van erfelijke.

De gouverneur-generaal werd benoemd porta de koning voor een van periode vier jaar en teve drie ajudantes: provedor de belangrijkste, verantwoordelijk voor financiën en verantwoordelijk voor de inning van belastingen; de Kapitein-generaal, morrer verantwoordelijk é voor de verdediging en de bewaking van de kust en de belangrijkste ombudsman verantwoordelijk voor het toepassen van rechtvaardigheid.

Em seguida, de Gouverneurs-en generaal de belangrijkste resultaten:

Tomé de Souza (1549/1553)

-fundação Salvador em 1549, de eerste Stad en de hoofdstad van Brazilië;

-de de eerste Bisschop van Brazilië (1551);

-vinda van de eerste jezuïeten, onder Leiding van Manuel da Nóbrega en vroeg em catequeses de van de indianen; -ampliação verdeling subsídios van terrestres;

-Política Incentivos om suikerfabrieken;

-introductie van de eerste Hoofden van vee;

-proibição van inheemse slavernij en snelle goedkeuring van de arbeidskracht ¬obra Afrikaanse slaaf.

Duarte da Costa (1553/1558)

-conflitos tussen Kolonisten en jezuïeten betrekken inheemse slavernij;

-invasão Franse no Rio de Janeiro em 1555 porta de Hugenoten (Protestanten), en het fundamento van Frankrijk Antártida;

-fundação van St. Colégio de Paulo em Piratininga planalto jezuïet José de Anchieta en Manuel de Paiva;

Gouverneur-conflito conheci Pero Fernandes Sardinha Bisschop, vanwege De Wilde leven van Don Alvaro da Costa, de zoon van de gouverneur;

Mem de Sá (1558/1572)

Hoger -Acceleratievermogen catequeses beleid, om uit te voeren heerschappij ao longo de indianen;

...

Baixar como (para membros premium)  txt (19.6 Kb)   pdf (78.8 Kb)   docx (18.9 Kb)  
Continuar por mais 10 páginas »
Disponível apenas no TrabalhosGratuitos.com